fredag 20 april 2012

Knäcke!


Här kommer ett gott knäckebröd som vi testade förra veckan inför min 25årsfest. Det blev perfekta små knäckerutor som vi hade till laxröra. Mums! 
Receptet är inspirerat av 56kg.se men jag har bytt kokosfettet mot smör, jag tycker det blir så sjukt mycket godare. 

1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
½ dl smält smör, gärna brynt.
2½ dl kokande Vatten
1 krm salt till smeten
Lite flingsalt att strö över
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull, koka upp vattnet och häll i smörkastrullen försiktigt så det inte skvätter..
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Låt stå och svälla en stund och häll sedan upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med bakskrapa. Det ska bli riktigt tunnt så eventuellt får man göra en liten plåt extra. Strö över lite flingsalt.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter.
Skär direkt när brödet fortfarande är lite mjuk så som du vill ha rutorna om du vill ha jämna bitar. 

Inga kommentarer: