måndag 9 april 2012

Receptet..

Det här pastareceptet finns lite varstans på nätet upptäckte jag i eftermiddags. Jag hämtade det dock från expressens LCHFbilaga som kom ut idag.  http://www.kostdoktorn.se/expressens-stora-lchf-bilaga-aterkommer/

För oss blev det 5 portioner pasta om man gör en gräddig sås till. 

125 g philadelphia
1/2 dl fiberhusk (sic!)
4 ägg
1 krm salt

Vispa äggen pösigt. Häll i osten, saltet samt fiberhusken. Vispa med elvisp till en jämn smet. Låt stå några minuter. Tag under tiden fram två plåt-stora bakplåtspapper som du penslar med olivolja. Rör om igen i smeten och häll ut på en plåt med det ena bakplåtspappret på. Lägg det andra med olivoljan mot smeten så du får som en dubbelmacka med smeten i mitten. Tryck/kavla försiktigt ut smeten så den blir så tunn som möjligt. För mig blev det mer än en plåt. 
Grädda på 150 grader i 10 minuter. Tag ut och skär i smala band som tagliatelle. 

Koka ihop en god pastasås, förslagsvis den som vi gjorde;

En rejäl klick smör
En rejäl klick olivolja
fräses med några teskedar torkad salvia, lite salt och peppar. 
Slå på ett par deciliter grädde och koka upp. 
Häll i riven pecorini efter smak

Lägg i pastan strax innan servering så den blir varm.

Servera direkt på italienskt vis med lite nymalen svartpeppar och olivolja på och som M säger, inget krafs på toppen! 


3 kommentarer:

jojopojo sa...

Blev pastan god då?

Helena sa...

Alltså, dögott!! Smakar som färskpasta

Helena sa...

Man kan göra lasagne av det oxå har jag läst! Skall testas!