Lagade häromdagen en jättegod och kryddig kyckling"gryta". Passade dessutom utmärkt att ha till lchf-pasta, dvs shiratakipastan!
För övrigt kan jag flika in att pastan gick utmärkt att spara som matlåda och värma upp i micron, ingen skillnad alls på vare sig konsistens eller smak! Har inte provat att frysa in den dock...
Kryddig kycklinggryta
blir ca 3-4 portioner
ca 500 g kyckling
1 burk creme fraiche
ca 1 dl grädde
ca en näve haricots vertes
2 spetspaprikor
2 små / 1 stor gula lökar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Chilipulver
Lökpulver
Salt/peppar
Bryn kycklingen i mindre bitar. Hacka löken i stora bitar och släng ner i pannan. När de fått färg, häll i grädden och creme fraichen. Krydda efter behag (jag gillar kryddigt så jag tog rätt mycket, men det är bäst att smaka av). Skiva paprikan och dela haricot vertsen på mitten och släng i grytan. Låt puttra en kort stund, men se till att paprikan/haricot vertsen fortfarande är krispiga.
Servera med shiratakipasta/nudlar eller zucchinipasta och en grönsallad! Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar