måndag 23 april 2012

Salsiccia med Pecorinitomatsås


M's favoriträtt för tillfället är stekt fänkålssalsiccia med hemgjord tomatsås med pecorini och mozzarella vid sidan. En anrättning som kräver ganska lite av tillagerskan. Färdig, rå salsiccia har de börjat med på vår hemköpbutik, annars brukar det finnas på italienska delikatessbutiker eller på välsorterade saluhallar. I Göteborg har de dögoda på Aldardo. 
Tomatsåsen gör vi på några råa tomater + en konservburk coctailtomater. Fräs först hackad lök och vitlök, persilja, salt, peppar och peperoncio i rikligt med olivolja. Tillsätt tomaterna och några matskedar tomatpuré. Låt koka så länge du har tid med, helst någon timme. Smaksätt mot slutet med riven pecorini. Serveras med fördel till en halv mozzarella per person och lite ruccola med olivolja och saltpeppar på toppen. Mums! 

Inga kommentarer: