För oss blev det 5 portioner pasta om man gör en gräddig sås till.
125 g philadelphia
1/2 dl fiberhusk (sic!)
4 ägg
1 krm salt
Vispa äggen pösigt. Häll i osten, saltet samt fiberhusken. Vispa med elvisp till en jämn smet. Låt stå några minuter. Tag under tiden fram två plåt-stora bakplåtspapper som du penslar med olivolja. Rör om igen i smeten och häll ut på en plåt med det ena bakplåtspappret på. Lägg det andra med olivoljan mot smeten så du får som en dubbelmacka med smeten i mitten. Tryck/kavla försiktigt ut smeten så den blir så tunn som möjligt. För mig blev det mer än en plåt.
Grädda på 150 grader i 10 minuter. Tag ut och skär i smala band som tagliatelle.
Koka ihop en god pastasås, förslagsvis den som vi gjorde;
En rejäl klick smör
En rejäl klick olivolja
fräses med några teskedar torkad salvia, lite salt och peppar.
Slå på ett par deciliter grädde och koka upp.
Häll i riven pecorini efter smak
Lägg i pastan strax innan servering så den blir varm.
Servera direkt på italienskt vis med lite nymalen svartpeppar och olivolja på och som M säger, inget krafs på toppen!

3 kommentarer:
Blev pastan god då?
Alltså, dögott!! Smakar som färskpasta
Man kan göra lasagne av det oxå har jag läst! Skall testas!
Skicka en kommentar