Blir 4 stycken mellanstora moussar om man häller upp dem i små dricksglas, typ whiskeyglassorten.
100 g mörk choklad, minst 70%
3 dl grädde
2 äggulor
ev smaksättning
ev krossade nötter/riven mörk choklad eller liknande som garnering
Vispa grädden pösigt och tillsätt äggulorna och ev smaksättning. Smält chokladen i t.ex. vattenbad och låt den svalna litegrann. Blanda försiktigt ner grädden/äggen i chokladen, rör försiktigt med sked eller gaffel.
Häll upp i glasen och strö över eventuell garnering. Ställ in i kylen i ett par timmar före servering.
Angående smaksättningen; jag hade denna gång i två kapsyler pepparmintarom, vilket blev rätt gott. Kan dock tänka mig att det skulle vara gott att göra moussen på "färdigsmaksatt" choklad, det finns ju olika sådana med 70%-ig choklad, typ mint och apelsin.
Bilden är inte min, utan tagen nånstans från webben. Glömde bort att fota innan vi åt upp dem...! De såg dock typ ut som på bilden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar