torsdag 15 mars 2012

Köttfärslimpa och brunsås!

Gjorde en köttfärslimpa idag, mycket gott! Till det hade jag en lchf-vänlig brunsås och en grönsallad!

Köttfärslimpa
ca 4 portioner

600 g köttfärs
1½ dl mjölk
½ msk fiberhusk el. ½ dl fibrex
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk timjan
1 tsk salt
Peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mjölk och fiberhusken/fibrexen. Jag tog fiberhusk, men jag läste nånstans att man kunde använda sig av fibrex också istället för ströbröd.
Fräsk lök och vitlök.
Blanda ner löken, ägg, tomatpuré och kryddor i mjölkblandningen. Se till att allt är väl utblandat. Blanda slutligen ner köttfärsen. Forma smeten till en limpliknande form på en smord plåt.
Skjuts in i ugnen i ca 50 minuter.


Brunsås
ca 3-4 portioner

1½ dl grädde
1 dl mjölk
½ köttbuljongstärning
1 msk soja
1-2 äggulor
1½ msk smör

Blanda ihop allt och koka ihop till lagom konsistens! Den  blir rätt salt, så om man tycker det är lite jobbigt med allt för salt kan man ju drain på antingen sojan eller buljongtärningen.

2 kommentarer:

Helena sa...

asså, brunsås låter verkligen inte så gott som jag kan tänka mig att det var ;)

jojopojo sa...

Ordet brunsås låter väl inte så kul. Men den här var jättegod och passade jättebra till köttfärslimpa. Kan tänka mig att den passar jättebra till andra köttfärsrätter också!