måndag 12 mars 2012

M är inte så förtjust i torsk men det här kan man inte annat än älska! Extra bra var att Ica hade extrapris på torskrygg så hela måltiden gick på cirkufär 20 kr per portion! ( en matlåda till mig )

Rimma torskryggen. (10 min 1 dl salt 1liter vatten) Stek torsken i rejält med smör så att ena sidan får fin färg. Skjuts in i ugnen med stektermometer till 48 grader i 150 graders värme.

Häll en burk kronärtskocksbottnar i en kastrull med smör. Värm upp. Häll på en skvätt grädde, salt och peppar och mixa till en slät puré.

Skira lite smör i en stekpanna. Låt det bli på gränsen till gyllenbrunt så blir smaken sådär nötig och god.

Värm om du vill lite lite balsamicoreduktion i mikron och servera till. (Max en tsk per portion)

Lägg upp och piffa med ärtskott!

Inga kommentarer: